BLOG

Uusimmat kuulumiset ohjelmistotalosta

Tilannepäiväkirjan uudet ominaisuudet

Tilannepäiväkirja, Timo Virtanen

Alkuvuoden hiljaiselon jälkeen julkaisimme nyt isomman paketin päivityksiä.

Seuraavat ominaisuudet tulivat käyttöön automaattisesti.

Apua käyttäjän unohtuneeseen salasanaan ja uuden käyttäjätilin luontiin

kuva

Ylläpitäjän oikeuksin varustettu käyttäjä voi nyt lähettää hallintaliittymän kautta käyttäjälle linkin, jonka kautta käyttäjä voi asettaa palveluun uuden salasanan. Ylläpitäjän ei siis tarvitse itse huolehtia uuden salasanan luomisesta käyttäjälle, riittää, että painaa nappia ja käyttäjä voi hoitaa itse loput.

Vastaavasti uutta käyttäjää luodessa, ylläpitäjän ei tarvitse asettaa käyttäjätilille salasanaa. Uudelle käyttäjälle lähtee sähköpostiviesti, joka sisältää ohjeistuksen käyttäjätilin vahvistukseen ja salasanan luomiseen.

Seuraavat ominaisuudet saa aktivoitua käyttöönsä meiltä pyytämällä.

Käytön rajoittaminen IP-osoitteella

kuva

Tilannepaivakirja.fi - palveluun on nyt määriteltävissä sallitut IP-osoitteet, joista palveluun voi sisäänkirjautua. Tämä on tehokas tapa estää palvelun käyttö muualta kuin ennalta määritetyistä verkoista. Palvelun käyttöönotto vaatii käyttöpaikoilta julkisen kiinteän ip-osoitteen.

Jos ominaisuus on päällä, eikä käyttäjän yhteyden ip-osoite ole sallittujen luettelossa, sisäänkirjautuminen ei onnistu oikealla käyttäjätunnus/salasana-yhdistelmälläkään. Jos tunnistautumistiedot ovat muuten oikein ja ip-osoite näennäisesti väärä, tiedotetaan käyttäjää siitä, että ip-osoite puuttuu sallittujen listalta. Tämän lisäksi palvelun lokiin jää järjestelmän pääkäyttäjälle tieto siitä, että tietty käyttäjä yritti epäonnistuneesti kirjautua osoitteesta, joka ei ole sallittu.

Viestien korostus

kuva

Tärkeät viestit on nyt mahdollista korostaa niin, että ne erottuvat selkeästi muiden viestien joukosta. Ominaisuudella voi korostaa vaikkapa toimintaohjeita tai tilannekatsauksia, jotka näkyvät muiden viestien seassa korostettuina. Tämän lisäksi korostetut viestit näkyvät tilannepäiväkirjalistauksessa yhteenvetona.

Tarvittaessa saat tämänkin ominaisuuden käyttöösi, olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tilannepäiväkirjojen näkyvyyden rajoittaminen

kuva

Tilannepäiväkirjat on mahdollista asettaa roolikohtaisiksi, niin että ne ovat vain tiettyjen roolien luettavissa ja nähtävillä. Hyötynä se, että tietyn roolin omaavia käyttäjiä ei tarvitse enää kuormittaa turhaan tilannepäiväkirjoilla, jotka eivät näitä käyttäjiä kosketa. Oletusarvoisesti kaikki tilannepäiväkirjat näkyvät yhä kaikille rooleille, mutta jos haluaa, voi tilannepäiväkirjan kohdistaa sitä tehtäessä vain haluamilleen rooleille näkyväksi. Roolikohtaisesti rajattujen tilannepäiväkirjojen näkevät roolit kerrotaan muiden tilannepäiväkirjan tietojen yhteydessä, näin lukija tietää, mille ryhmille asia näkyy.

Kartat (beta)

kuva

Karttaominaisuus mahdollistaa tilannepäiväkirjojen paikantamisen kartalle automaattisesti. Tilannepäiväkirjalistauksessa näkyvät tilannepäiväkirjat piirretään perinteisen näkymän lisäksi haluattaessa myös kartalle, jossa ne toimivat linkkeinä tilannepäiväkirjoihin.

Kartta tarjoaa samalla myös Here-karttapalvelun ruuhka- ja tiekatkotiedotteet.

Karttapalvelu ei ole aukoton, eikä sitä tule käyttää kohteen tarkkaan paikannukseen esim. pelastustehtävissä. Hyvän kuvan se kuitenkin antaa sijainnista, olettaen, että Here-palvelusta löytyy oikealta paikalta sille tarjottu katuosoite taikka kaupunki, tilanteesta riippuen. Joissakin kaupungeissa/alueilla on myös saman nimen omaavia katuja kahdessa paikkaa, joten näiden kanssa täytyy olla tarkkana.

Huomattavaa on myös se, että nykyinen karttalisuke on nykyisellään tarjoiltu beta-nimikkeen alla, eli tiedostomme itsekin sen, että korjattavaa mahdollisesti vielä riittää. Kartan raskaudesta johtuen karttapalvelu ei myöskään ole näkyvissä mobiililaitteilla.

Timo Virtanen

Konstikas kielenkäyttäjä. Joskus väärässä. Osa Oclloa jo ennen kuin sillä oli nimeä.

Takaisin blogisivulle