BLOG

Uusimmat kuulumiset ohjelmistotalosta

Katso liite

Tilannepäiväkirja, Timo Virtanen

Onni on intiaanikesä, sillä se antoi lisäaikaa päivityksen hiomiseen. Tai uuden sotkun tekemiseen. Nyt olemme kuitenkin loppusuoralla ja iloiten käy kuuluttaminen, että Tilannepäiväkirjanne päivittyy pian. Valitettavasti tämä tarkoittaa aikanaan erillistä huoltokatkoa, mutta koetamme olla ripeitä ja uhrauksen arvoisia.

Parantelun painopisteenä oli tällä kertaa tilannepäiväkirjojen yhteiskäytön edistäminen. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelun käytön pitäisi sujua edes välttävästi millä tahansa laitteella, jolla vain internetin äärelle pääsee. Lisäksi jo pitkään toivottu liitetiedostojen lisäysmahdollisuus tekee tiedonvälityksen helpommaksi sellaistenkin henkilöiden kanssa, jotka eivät ole olemassaolevien verkkolevyjen tai tiedostojakopalveluiden äärellä.

On kovin epätodennäköistä, että tästä tulisi kerralla priimaa. Siihen ei yksi pitkänpuoleinenkaan kesä riitä.

Käyttäjiä koettelevaa

Mobiilituen parantaminen ja liitetiedostojen tukeminen ovat koetelleet myös käyttöliittymää. Tästä seuraa harmia, jos käyttäjät ovat kovasti paljon käyttöohjeiden varassa, sillä painikkeiden paikkojen ja vakiintuneiden termien vaihtuminen ja vaikeuttavat ymmärrettävyyttä. Otamme tiedostaen riskin, joten aiheutuvasta vaivasta sopii huomautella. Ei kai tässä muuten opi.

Olemme valmiita käärimään hihojamme puoleen matkaan. Onko teillä on käytössä omia, sisäisiä Tilannepäiväkirjan käyttöohjeitanne? Mikäli on, vastaanottaisimme niistä iloiten kopiot sillä idealla, että välttyisimme tekemästä niiden avainkohtia turhaan mitätöiviä muutoksia. Ohjeita voi lähettää sähköpostiimme, kiitos!

(Tietysti meillä pitäisi olla lukijoille avoin tilannepäiväkirja, johon nämä voisi laittaa liitteinä.)

Liitetiedostot

Tämä ominaisuus on taajaan kysytty, joten katsotaan, mitä hyötyä siitä oikeasti on. Ominaisuus on näin alkuun kaikilla kytkettynä, jopa ilman lisäveloitusta. Huokeuden perusteena on epävarmuus siitä, millaiseksi ominaisuus muodostuu. Varaudumme siihen, että käyttöohjeet päästään taas puolen vuoden päästä kirjoittamaan uusiksi, kun palautteenne pohjalta tehtyjen korjauskierroksien jälkeen olemme saaneet tämän oikeasti hyödylliseen kuntoon.

Huojentavana tietona liitetiedosto-ominaisuuden voi kytkeä myös pois päältä, jos tarvetta niille ei juuri nyt ole, tai haluatte odotella kerralla valmista. Toiveen voi suuntaamme esittää joko ennen tai jälkeen päivityksen. Emme pahoita mieltämme.

Mitä tämä sitten tarkoittaa?

  • Tilannepäiväkirjojen kylkeen voi jatkossa liittää tiedostoja. Kuka tahansa kirjoitusoikeuksinen voi niitä lähettää.
  • Liitetiedoston kylkeen voi kirjoittaa kuvauksen sen sisällöstä. Esimerkiksi kuvan yhteyteen saa näin kerrottua lisätietoja.
  • Tiedostomuotoja ei ole rajattu. Liitteistä käyvät niin kuvat kuin asiakirjat, videoklipit kuin ääninäytteetkin.
  • Tiedostojen lukumäärää ei ole rajattu. Yhteen tilannepäiväkirjaan voi upottaa kymmeniä tai satoja liitteitä, oman uskalluksen mukaan.
  • Yksittäisen tiedoston maksimikoko on tällä hetkellä 10 megatavua. Tämä vastaa erittäin suuriresoluutioista valokuvaa.
  • Tiedot ovat muutosalttiita. Käytön määrä ja oikeat tarpeet vaikuttavat hiljalleen siihen, miten liitetiedostot toimivat.

Päivityksen päivämäärä

Päivityksen ajankohta on vielä avoin, sillä pidätämme oikeuden tehdä mahdollisimman hyvää työtä.

Kun päivityshetki on tiedossamme, tiedotamme siitä erikseen. Lisäksi luvassa on tarkempi selonteko kaikista niistä pienemmistäkin muutoksista, joita tähän erään sisältyy. Liitetiedostot ja täppärikäyttö voivat olla isoimmat ja näkyvimmät muutokset, tai sitten eivät. Toivottavasti ovat.

Eihän tässä enää pitkään jatkuvia lämpimiä päiviä jaksaisi.

Timo Virtanen

Konstikas kielenkäyttäjä. Joskus väärässä. Osa Oclloa jo ennen kuin sillä oli nimeä.

Takaisin blogisivulle