BLOG

Uusimmat kuulumiset ohjelmistotalosta

Asiakastakin täytyy suojella

Yleinen, Timo Virtanen

Muutama vuosi taaksepäin eräs ulkomaalainen, Suomessakin toimiva suuri ruokakauppaketju myi alta 70 euron hintaan mustesuihkufaksia. Kuten jo hinnasta voi päätellä, laite ei toiminut kovinkaan hyvin ja niitä käytettiin huollossa usein. Saattoipa yhdellä asiakkaalla olla jo kolmas taikka neljäs vaihtolaite käytössä. Eipä asiakkaita varmasti riemastuttanut sekään, että pieni uusi mustekasetti laitteseen maksoi postikuluineen saman verran kuin uusi laite. Voin kuvitella hyvin, että vastaava skenaario on parhaillaan käynnissä jollakin muulla tuotteella.

Kyseinen prosessi tuottaa sivutuottena hyvin vihaisia asiakkaita.

On hienoa, että meillä on kuluttajansuojalaki ja laitevalmistajat antavat tuotteille takuun. Koska kaikissa hyvissä tarinoissa kuuluu olla sankari ja sen vastakohta; olkoon kuluttaja siis tarinamme tuleva sankari. Kehän toisessa laidassa pahiksina ruokakauppaketju sekä laitevalmistaja, joka valmistaa roskaa.

Tässä haisee raha! Homma toimii, koska huonon laitteen valmistaminen on halpaa valmistajalle. Ruokakauppa saa myös varmasti katteensa. Pieni ihminen on tässä pahimmassa raossa, koska haluamme aina uskoa, että asiat kääntyvät meille parhain päin. Tavallinen ajatuksenjuoksuhan kulkee jotenkin niin, että laite on edullinen, siispä se ei ole varmasti paras mitä rahalla saa. Pakkohan sen on peruskäyttöön kuitenkin riittää! Liike-elämässähän varataan aina vähän yli tarpeen, ihan varmuuden vuoksi. Myös laitteen valmistaja on tehnyt sen ja varmasti varautunut siihen, että laitteita palautuu bumerangina huoltoon. Milloin viimeksi olet itse kuluttajana tehnyt hankinnan vähän yli tarpeen?

Myyjän vastuullisuudesta

En väitä, etteikö edullinen voi olla hyvääkin. Myyjän pitäisi kuitenkin toimia sen verran vastuullisesti, ettei se myisi kelvottomia laitteita. Laitevalmistajiin en koske pitkällä tikullakaan.

No, jos kuitenkin hyvin lyhyellä.

Toisena esimerkkinä erään suuren yrityksen valmistama muistitikku, joka hajosi takuuajan lopulla. Pikainen googlaus toi esiin kymmenittäin keskusteluita samaisesta viasta. Valmistaja oli korvannut hajonneet tikut vastaavalla uudella muistitikulla, joka oli yllättäen hajonnut lyhyen käytön jälkeen.

Olin nähtävästi ostanut ruokakaupasta juuri sen 70 euron hintaisen mustesuihkufaksin. Vaikkakaan kauppa ei ollut ruokakauppa vaan mielestäni luotettava suomalainen verkkokauppa. Valmistajakin oli tunnettu, eikä hintakaan ollut halvimmasta päästä. Muistitikku sai lekasta ja valmistaja pääsi mustalle listalleni.

Tarinan opetus: jos ja kun myyjä ei valista tai sano ei, suorita googlaus tuotteesta ja sen käyttökokemuksista. Tämä on hyvä tosin tehdä aina. Ei ole hyvästä olla aina ensimmäinen, joskaan ei viimeinenkään.

Timo Virtanen

Konstikas kielenkäyttäjä. Joskus väärässä. Osa Oclloa jo ennen kuin sillä oli nimeä.

Takaisin blogisivulle